Produse / 8
Accesorii / 2
Consumabile / 5
Waterman Romania
Produsul a fost adaugat la comanda dvs. Total: 0 Lei / Transport gratuit pentru comenzi mai mari de 90 lei

Continua cumparaturile Finalizeaza comanda
Cos / 0
Total: 0 Lei / Transport gratuit Transport gratuit pentru comenzi mai mari de 90 lei

Continua cumparaturile Finalizeaza comanda
Facebook MENIU MENIU

Ambasadori

Tratatul de Pace de la Versailles
1919 - 28 iunie
Tratatul de Pace de la Versailles

Tratatul de la Versailles din 1919 este un tratat de pace creat ca rezultat al negocierilor de 6 luni purtate la Conferinta de Pace de la Paris din 1919, ce a dus la încheierea oficiala a Primului Razboi Mondial între fortele Aliatilor (Franta, Anglia, SUA, Italia, Japonia, Polonia, România, Serbia, Cehoslovacia) si cele ale Puterilor Centrale (Germania, Austro-Ungaria, Imperiul Otoman, Bulgaria).

Reprezentantii noului Guvern german (Republica de la Weimar) au fost obligati de catre învingatori sa semneze acest tratat, altfel luptele aveau sa înceapa iarasi. Ministrul de Externe al Germaniei, Hermann Müller, a semnat Tratatul la 28 iunie 1919. Tratatul a fost ratificat de catre Liga Natiunilor la 10 ianuarie 1920. În Germania, tratatul a cauzat un soc, resimtit, deseori, ca o trauma sau un complex anti-Versailles, care, eventual, a contribuit la colapsul Republicii de la Weimar, în 1933, si la accederea lui Adolf Hitler la putere.

Prim-ministrul britanic, David Lloyd George a semnat Tratatul de Pace de la Versailles folosind un stilou Ideal Waterman.

Abdicarea regelui Edward VIII
1936 - 10 decembrie
Abdicarea regelui Edward VIII

Eduard a semnat actul de abdicare la Fort Belvedere la 10 decembrie 1936 în prezența fraților săi mai mici Ducele de York, Ducele de Gloucester și Ducele de Kent (fratele cel mai mic, Prințul John, a murit în 1919).[31] A doua zi a avut loc declarația Majestății Sale la Actul de abdicare.

În noaptea de 11 decembrie 1936, Eduard, acum cu titlul de prinț, a transmis națiunii și imperiului prin intermediul unei transmisii radio decizia sa de abdicare și explicațiile sale: Mi s-a părut imposibil să accept această imensă responsabilitate și să accept îndatoririle mele de rege fără ajutorul femeii pe care o iubesc.

După transmisia radio, Eduard a părăsit Regatul Unit pentru Austria. Fratele său, Prințul Albert, Duce de York, i-a succedat la tron ca George al VI-lea. Fiica cea mare a lui George, Prințesa Elisabeta, a devenit prima în linia de succesiune ca moștenitoare prezumptivă.

Fiind unicul importator acreditat oficial din Romania al acestui brand, garantam originalitatea tuturor produselor din acest site.
Livrare gratuita pentru comenzi cu valoare mai mare de 90 lei
Livrare in toata tara in 24 de ore de la confirmarea comenzii
Posibilitatea deschiderii coletului la primire
Posibilitatea returnarii produsului in 14 zile de la primire
Posibilitatea rezervarii online si ridicarii produsului de la sediul firmei
Posibilitatea achitarii produsului la sediul firmei cu cash sau card
Etaboo.ro